ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Jajka na sałacie z sosem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak podane jajka są pyszne. Nie każdy lubi jajka faszerowane. Pachnące wiosną, czyli szczypiorkiem i rzodkiewką.

Jajka na sałacie z sosem i rzodkiewką

Składniki:

Jajka na sałacie z sosem i rzodkiewką

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • sałata masłowa
  • zielony ogórek
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek rzodkiewek

 

  • 2 surowe żółtka
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 2 łyżki musztardy

 

Sposób przygotowania:

Jajka na sałacie z sosem i rzodkiewką

ETAP 1:

Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż. Ułożyć na sałacie.

Ogórka umyć, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobniutko pokroić. Posypać jajka.

Rzodkiewkę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki dodać do półmiska.

Surowe żółta wymieszać z jogurtem, majonezem, śmietaną, musztardą.

Dodać do smaku sól, cukier i pieprz czarny mielony. Polać sosem jajka. Zajadać.

Smacznego.