Sposób przygotowania:
Jajka na twardo po grecku
Drobno posiekaną cebulę usmażyć na oleju na złoty kolor, dodać pokrajane w ćwiartki pomidory, posiekane liście selera. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią i dusić na wolnym ogniu przez około pół godziny, i zmiksować i przepuścić przez sito. Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Do naczynia
żaroodpornego włożyć parę łyżek sosu warzywnego, poukładać w nim jajka płaską powierzchnią w dół. Polać resztą sosu, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. Smacznego
żaroodpornego włożyć parę łyżek sosu warzywnego, poukładać w nim jajka płaską powierzchnią w dół. Polać resztą sosu, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. Smacznego