Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jajka nadziewane pastą brokułową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka faszerowane są smaczną przystawką

Jajka nadziewane pastą brokułową

Składniki:

Jajka nadziewane pastą brokułową

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą brokułową
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Następnie wyjąć żółtka, zetrzeć na tarce. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i bardzo drobno pokroić lub rozgnieść widelcem. Do miski włożyć utarte żółtka, posiekany brokuł, dodać majonez wymieszany z musztardą i dokładnie rozetrzeć, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastą napełnić białka jajek, ułożyć na liściach sałaty, podawać.