goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jajka nadziewane pastą szczypiorkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Te pyszne nadziewane jajka polecam nie tylko na Wielkanoc

Jajka nadziewane pastą szczypiorkową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka nadziewane pastą szczypiorkową

 

  • jaja 3 sztuki
  • szczypiorek 1/2 pęczek
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • koperek świeży

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą szczypiorkową
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół. Do miseczki przekładamy żółtka, posiekany szczypiorek. Do w/w składników dodajemy majonez, posiekany szczypiorek oraz przyprawy, dokładnie całość mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy jajka. Dekorujemy wg uznania np. koperkiem.
Jajka nadziewane pastą szczypiorkową
Szczypiorek siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami
Jajka nadziewane pastą szczypiorkową
Składniki farszu dokładnie łączymy, doprawiamy do smaku
Jajka nadziewane pastą szczypiorkową
Powstałym farszem nadziewamy połówki jajek