Jajka nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek suszonych pomidorów robi wielką różnicę

Jajka nadziewane pieczarkami

Składniki:

Jajka nadziewane pieczarkami

 

  • 4 jaja
  • 4 pieczarki
  • 5 suszonych pomidorów w oleju
  • 1 cebulka
  • 1-2 łyżki oliwy
  • świeży tymianek (lub suszony)
  • pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pieczarkami
Jaja ugotować na twardo. Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i w drobno pokrojone pieczarki, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory z w oleju. Przyprawić, wystudzić. Jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, wymieszać z masą pieczarkową, wypełnić połówki jajek, posypać z wierzchu świeżym tymiankiem.