ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Jajka nadziewane pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka nadziewane farszem jaki się lubi. U mnie tym razem tylko smażone pieczarki z cebulą i jest smakowy rarytas.

Jajka nadziewane pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka nadziewane pieczarkami

 

  • jajka 15 sztuk "M",
  • sól czosnkowa 1,5 łyżeczki,
  • pieprz mielony 1 łyżeczka,
  • papryka słodka 1 łyżeczka,

 

  • pieczarki 5 sztuk średnie,
  • cebula 1 sztuka średnia,
  • olej rzepakowy 4 łyżki,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka,
  • pieprz mielony - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo w wodzie z solą (łatwiej się obierają ze skorupki), wystudzone w zimnej wodzie obrać jajka.

Każde jajko przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie usunąć żółtko do miski i wsypać sól czosnkową, pieprz czarny mielony i paprykę słodką, puste połówki jajek odłożyć na talerz.

Pieczarki drobno posiekać, na oleju usmażyć na złocisto posiekaną cebulę, dodać pieczarki i smażyć na większym ogniu mieszając do odparowania soku, solić po usmażeniu.

Pieczarki dodać do żółtek i dużą łyżką połączyć składniki, nadziewać jajka pieczarkami, posypać pieprzem mielonym i natką pietruszki.
Jajka nadziewane pieczarkami
Tylko pieczarki z cebulą a jaki wyśmienity smak.