goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jajka nadziewane wiosennym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne na śniadanie, nie tylko wielkanocne

Jajka nadziewane wiosennym farszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka nadziewane wiosennym farszem

 

  • jaja 3 sztuki
  • rzodkiewka kilka sztuk
  • ogórek świeży 1/2 sztuka
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane wiosennym farszem
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół. Do miseczki przekładamy żółtka, obrany i pokrojony w drobną kostkę ogórek oraz oczyszczoną rzodkiewkę. Do w/w składników dodajemy majonez oraz przyprawy. Całośćdokładnie mieszamy. Farsz powinien być dobrze doprawiaony. Powstałym farszem nadziewamy jajka. Możemy udekorować wg uznania np. koperkiem, szczypiorkiem.
Jajka nadziewane wiosennym farszem
Ogórka oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę
Jajka nadziewane wiosennym farszem
Następnie dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę
Jajka nadziewane wiosennym farszem
Dodajemy majonez, przyprawi i całość dokładnie mieszamy