Sposób przygotowania:
Jajka o cebulowo-maślanym nadzieniu
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku,obieramy ze skorupek.Obrane jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Roladę ustrzycką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,natkę pietruszki drobno posiekać.Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła. Żółtka pokruszyć drobno do miseczki dodać śmietanę starty ser natkę pietruszki,resztę masła dodać bułkę tartą oraz zeszkloną cebulkę,dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku doprawić do smaku solą pieprzem i utrzeć wszystko razem na gładką masę. Z tak przygotowanego farszu zwilżoną lekko dłonią formujemy kuleczki i wkładamy w zagłębienia białek lekko spłaszczając. Tak przygotowane jajka układamy w formie żaroodpornej lekko wysmarowanej masłem i wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekamy do lekkiego zrumienienia. Wyciągamy studzimy i posypujemy posiekaną rzeżuchą. Wesołego Alleluja!