Sposób przygotowania:
Jajka po mojemu
Zagotować wodę w czajniku, galaretki otworzyć i wsypać do miseczek, gdy woda będzie wrząca zalać galaretki wrzącą wodą, jednak używając mniej wody niż podane jest w przepisie. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek, po czym w kąpieli wodnej ostudzić galaretki. Przygotować jaja kurze, z wierzchu sparzyć jajka wrzącą wodą, położyć jajka poziomo i stłuc wierzch skorupki, usunąć jajko ze środka, umyć w środku dokładnie skorupkę, we wnętrzu skorupki również sparzyć wrzącą wodą, Osuszyć skorupki. Ostudzoną galaretkę wlewać do skorupek i wstawić całość do lodówki w celu stężenia galaretki. Gdy galaretka zmieni konsystencję to należy delikatnie usunąć ( obrać) skorupkę z galaretki dokładnie w taki sposób jak obiera się gotrowane jajka.
kasiunia.1981
evita0007
Karmelka87
darmiona