Sposób przygotowania:
Jajka po śródziemnomorsku na szpinaku i pomidorach
1. Olej rozgrzałam na średnim ogniu i zeszkliłam na nim połowę czosnku razem ze szczypta soli.
2. Dodałam szpinak i mieszałam aż zrobi się miękki.
3. Wrzuciłam pomidorki, cukier, pokrojone w drobniutka kosteczkę chilli, kminek i oregano.
Delikatnie wymieszałam i dusiłam ok. 10 minut. Doprawiłam do smaku.
4. W mieszance na patelni zrobiłam łopatką 4 otwory, delikatnie rozsuwając warzywa i do każdego wbiłam po całym jajku. Posypałam startym żółtym serem, przykryłam, zmniejszyłam ogień i dusiłam 8 minut, aż białka się zetną, ale żółtka pozostaną płynne.
5. Posypałam posiekana natką pietruszki i gotowe! Do tego tost i niebo w gębie
2. Dodałam szpinak i mieszałam aż zrobi się miękki.
3. Wrzuciłam pomidorki, cukier, pokrojone w drobniutka kosteczkę chilli, kminek i oregano.
Delikatnie wymieszałam i dusiłam ok. 10 minut. Doprawiłam do smaku.
4. W mieszance na patelni zrobiłam łopatką 4 otwory, delikatnie rozsuwając warzywa i do każdego wbiłam po całym jajku. Posypałam startym żółtym serem, przykryłam, zmniejszyłam ogień i dusiłam 8 minut, aż białka się zetną, ale żółtka pozostaną płynne.
5. Posypałam posiekana natką pietruszki i gotowe! Do tego tost i niebo w gębie