Sposób przygotowania:
Szparagi w bułce tartej z jajkiem sadzonym
Szparagi zielone myjemy , odcinamy zdrewniałe końcówki i obieramy do 1/3 wysokości.
Gdy są zbyt długie przecinamy na pół.
Gotujemy w niewielkiej ilości wody (wkładamy na osolony wrzątek ze szczyptą cukru i gotujemy 5 - 8 minut od momentu zagotowania wody).
Następnie odcedzamy na sitku.
Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy bułkę tartą , podsmażymy i dodajemy odsączone szparagi.Podsmażamy razem około 5 minut.
Wyjmujemy na talerz.
Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę wbijamy po jednym jajku , przyprawiamy solą i smażymy do ścięcia białek.
Sadzone jajka kładziemy na szparagi które daliśmy na talerz.
Gdy są zbyt długie przecinamy na pół.
Gotujemy w niewielkiej ilości wody (wkładamy na osolony wrzątek ze szczyptą cukru i gotujemy 5 - 8 minut od momentu zagotowania wody).
Następnie odcedzamy na sitku.
Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy bułkę tartą , podsmażymy i dodajemy odsączone szparagi.Podsmażamy razem około 5 minut.
Wyjmujemy na talerz.
Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę wbijamy po jednym jajku , przyprawiamy solą i smażymy do ścięcia białek.
Sadzone jajka kładziemy na szparagi które daliśmy na talerz.
gusia1000