Sposób przygotowania:
Laksa z kurczakiem
Filet z kurczaka płuczemy, osuszamy, kroimy w paseczki.
Do garnka wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy pastę curry i przesmażamy ją przez 1 minutę.
Kiedy z garnka zacznie unosić się aromat curry dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy całość 5 minut.
Do przesmażonego kurczaka dodajemy zamrożony groszek, wlewamy bulion i gotujemy całość 15 minut. Następnie wlewamy mleko kokosowe, dodajemy cukier i sok z limonki – gotujemy 5 minut.
Do gorącej zupy dodajemy makron – zupę wyłączamy, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
Do zupy dodajemy liście kolendry i mięty – mieszamy i serwujemy gorącą posypaną posiekanym chilli i liśćmi kolendry i mięty, smacznego ; )
Do garnka wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy pastę curry i przesmażamy ją przez 1 minutę.
Kiedy z garnka zacznie unosić się aromat curry dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy całość 5 minut.
Do przesmażonego kurczaka dodajemy zamrożony groszek, wlewamy bulion i gotujemy całość 15 minut. Następnie wlewamy mleko kokosowe, dodajemy cukier i sok z limonki – gotujemy 5 minut.
Do gorącej zupy dodajemy makron – zupę wyłączamy, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
Do zupy dodajemy liście kolendry i mięty – mieszamy i serwujemy gorącą posypaną posiekanym chilli i liśćmi kolendry i mięty, smacznego ; )
SylaUla