Sposób przygotowania:
Jajka toczone w sezamie.
Wybrać sześć dużych jaj i ugotować na twardo,a następnie dać pod
kran z zimną wodą,by ostudzić je i obrać ze skorupek.Roztrzepać jedno surowe jajo i obtaczać wszystkie sześc jaj w nim i sezamie,o-
-bracając i przyciskając lekko każde z nich,aby ziarenka sezamu się trzymały.Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu i kłaść obto-
-czone jajka łopatką kuchenną na lekko skwierczący tłuszcz.Smażyć
z 3-5 min.obracając jajka,aby całe się obsmażyły.Wyjąć zrumienione jaja łyżką cedzakową,osączyć z tłuszczu i kłaść na tal-
-erz.Przekroić je na wpół poprzek i ułożyć połówki na talerzu do góry dnem i posolić,a nawet pokropić ostrym sosem przez dozownik.Po-
-dawać ciepłe.
kran z zimną wodą,by ostudzić je i obrać ze skorupek.Roztrzepać jedno surowe jajo i obtaczać wszystkie sześc jaj w nim i sezamie,o-
-bracając i przyciskając lekko każde z nich,aby ziarenka sezamu się trzymały.Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu i kłaść obto-
-czone jajka łopatką kuchenną na lekko skwierczący tłuszcz.Smażyć
z 3-5 min.obracając jajka,aby całe się obsmażyły.Wyjąć zrumienione jaja łyżką cedzakową,osączyć z tłuszczu i kłaść na tal-
-erz.Przekroić je na wpół poprzek i ułożyć połówki na talerzu do góry dnem i posolić,a nawet pokropić ostrym sosem przez dozownik.Po-
-dawać ciepłe.