eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajka tuńczykowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem,przekąska nie tylko na święta Wielkanocne.

Jajka tuńczykowe Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka tuńczykowe Eli

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
  • 3 łyżki majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka tuńczykowe Eli
Jajka przekroić wzdłuż na pół.Ostrożnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki.Odsączonego tuńczyka rozetrzeć.Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem,dodać tuńczyka,majonez,przyprawić pieprzem,solą i wymieszać.Masę nakładać do szprycki do kremów z końcówką z dużą gwiazdką i wyciskać do połówek białek.Smacznego!
Jajka tuńczykowe Eli
Etap 1

Tagi:

jajko sosy jajka