Sposób przygotowania:
Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek
Do wykonania farszu można użyć dowolnych kiełek. Kiełki i szczypiorek dokładnie płuczemy, a gdy wyschnie siekamy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy. Z jajek delikatnie ścinamy czubek i ze środka wyjmujemy żółtko. Żółtka wkładamy do miski i ucieramy z posiekanymi kiełkami i szczypiorkiem, doprawiając farsz do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i dodając majonezu. Przygotowanym farszem wypełniamy wnętrza jajek i całość przykrywamy ściętą częścią. Jajeczka tak przygotowane prezentują się nadzwyczaj ładnie na talerzyku.
![Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-czapeczkach-z-farszem-z-kielek-133407.jpg)
![Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-czapeczkach-z-farszem-z-kielek-133408.jpg)
![Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-czapeczkach-z-farszem-z-kielek-133409.jpg)
![Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-czapeczkach-z-farszem-z-kielek-133410.jpg)
Elficzna