Sposób przygotowania:
Jajka w galarecie z kawiorem
Bulion zagotować, wymieszać z powoli wsypywaną żelatyną, by całkowicie się rozpuściła, wystudzić. Do ośmiu jednakowych, dość wysokich wyziębionych kokilek lub szklaneczek wlać 1 - 2 łyżki zimnej, ale jeszcze płynnej galaretki. Schłodzić ją, by zakrzepła. Potem do każdego naczynka włożyć jajko, ustawiając je pionowo, znów wlać trochę galaretki, ponownie schłodzić. Na zastygłą w naczynkach galaretkę rozlać resztę płynnej galaretki, całkowicie zatapiając w niej jajka. W każdą porcję wetknąć małą gałązkę koperku i wstawić przekąskę do lodówki. Gdy galaretki we wszystkich kokilkach mocno stężeją, przełożyć je na półmisek. Wierzch każdej udekorować odrobiną kawioru. Podawać z pokrojoną na plastry lub cząstki cytryną albo limonką.