Sposób przygotowania:
Jajka w galarecie z kurczakiem i warzywami
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Ugotowaną do miękkości marchewkę pokroić w cienkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw i wyłożyć paskami dno silikonowej keksówki. Paprykę i ogórki konserwowe osuszyć z zalewy i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do formy równomiernie je rozdzielając. Mięso oddzielić od kości i pokroić lub porwać w palcach na mniejsze kawałki. Również rozłożyć w formie. Ułożyć obrane jajka. Rosół zagotować i połączyć go z wrzącą wodą. 2 łyżkach gorącej wody rozpuścić żelatynę i powoli wlewać ja do garnka i mieszać z jego zawartością. Delikatnie wylać wywar do formy. Ostudzić i włożyć do lodówki do stężenia na całą noc. Smacznego!