Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Jajka w galarecie drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka w galarecie drobiowej z rzeżuchą.

Jajka w galarecie drobiowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka w galarecie drobiowej

 

  • 3 jajka
  • 25 dag szynki w plasterkach
  • 3 marchewki
  • rosołek drobiowy w kostce
  • 2 łyżeczki rzeżuchy
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Jajka w galarecie drobiowej
Wstawić rosołek z marchewką oraz jajka. Jakja po obraniu pokroić na połówki i ułozyć razem ze zwiniętymi plastrami wędliny na półmisku. Z rosołu wyjąć marchewki, pokroić wzdłuż na cztery części, udekorować półmisek. Rosół zestawić z gazu, dodać żelatynę, zalać jajka i wędlinę na półmisku. Posypać rzeżuchą.
Jajka w galarecie drobiowej
Ugotowac w rosołku drobiowym marchewki .
Jajka w galarecie drobiowej
Wędlinę i jajka ułożyć na półmisku. Udekorować marchewką.
Jajka w galarecie drobiowej
Do zmywania naczyń po galarecie najlepszy płyn Fairy :)