jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Eko-jaja w galarecie.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Eko-jaja w galarecie zje dorosły chętnie i dziecię.

Eko-jaja w galarecie.

Składniki:

Eko-jaja w galarecie.

 

  • 1 marchewka ekologiczna
  • 1 niewielka pietruszka
  • kawałek selera ekologicznego
  • 6 jaj bio ekologicznych
  • żelatyna (wg przepisu)
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • sól, pieprz, przyprawa do zupy do smaku
  • kiełki do dekoracji.

 

Sposób przygotowania:

Eko-jaja w galarecie.
Obraną i pokrojoną eko- marchew, pietruszke i eko-seler pół litrem wody, lekko posól i ugotuj wywar warzywny. Ugotuj eko-jaja na twardo.Odcedź wywar warzywny, dopraw go pieprzem ziołowym, pieprzem , solą i przyprawą do zup do smaku. W gorącym wywarze wymieszaj żelatynę w proporcji wg wskazówek na opakowaniu. Połówki jajek ułóż w miseczkach i zalej je galaretą. Wstaw w chlodne miejsce. Wyjmij (odwracając) galaretkę na talerz, udekoruj kiełkami.