Sposób przygotowania:
Jajka w galarecie z warzywami
Marchewki pokroić w półplasterki.Wodę posolić,na gotujący się wrzątek wrzucić groszek,gotować 3 minuty,po czym od razu przelać zimną wodą.W tym samym wrzątku gotować ok.4 minut półplasterki marchewek.Również przelać zimną wodą..Jajka ugotować na twardo Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnego bulionu.Pozostały podgrzać,wcisnąć sok z cytryny,przyprawić solą i pieprzem.Rozpuścić w nim namoczoną wcześniej żelatynę. Przygotować formę na babkę,dno formy wyłożyć groszkiem,(zostawić kilka łyżek groszku)i zalać tężejącą galaretą na wysokość około 5 cm.Wystudzić. Na zastudzoną galaretę z groszkiem wysypać przygotowane marchewki,ułożyć na nich wokół formy,we wgłębieniach ćwiartki jajek "opierając"je po bokach foremki.Zalać to wszystko pozostałą galaretą i posypać resztą groszku.Odstawić do lodówki do zastygnięcia.Przed podaniem pokroić na porcję i polać kilkoma łyżkami octu,jeśli ktoś lubi.Podawać z chlebem.Smacznego!