Sposób przygotowania:
Jajka w koszulach na sałatce rzymskiej
Wodę wlewam do garnuszka i doprowadzam do wrzenia, na gotującą wlewam ocet i wbijam po jednym jaku, gotuję ok 2-3 min, wyławiam łyżką cedzakową.
Umytą i osuszoną sałatę rozdrabniam, dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz obrany i posiekany w pół plastry ogórek.
Wszystko doprawiam solą, cukrem i sokiem z cytryny.Na końcu dodaję posiekaną natkę pietruszki i delikatnie mieszam ze sobą.
Ziemniaki gotuję do miękkości w solonej wodzie, odcedzam, ubijam i nakładam na talerze posypując posiekanym koperkiem.
Umytą i osuszoną sałatę rozdrabniam, dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz obrany i posiekany w pół plastry ogórek.
Wszystko doprawiam solą, cukrem i sokiem z cytryny.Na końcu dodaję posiekaną natkę pietruszki i delikatnie mieszam ze sobą.
Ziemniaki gotuję do miękkości w solonej wodzie, odcedzam, ubijam i nakładam na talerze posypując posiekanym koperkiem.