Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Sałatę lodową rwiemy na kawałki. Pomidory, ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na ćwiartki. Oliwki kroimy na połówki lub cienkie plasterki.
W dużej okrągłej misce układamy następująco: połowa sałaty lodowej, 1 pomidor, ogórek, połowa kukurydzy, 100 g sera feta. Całość obsypujemy ziołami do sałatek i skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy kolejną warstwę: reszta sałaty, reszta kukurydzy i pomidor, ser feta, tuńczyk, oliwki.
Przyprawiamy ziołami i oliwą z oliwek. Jajka układamy po brzegach sałatki.
W dużej okrągłej misce układamy następująco: połowa sałaty lodowej, 1 pomidor, ogórek, połowa kukurydzy, 100 g sera feta. Całość obsypujemy ziołami do sałatek i skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy kolejną warstwę: reszta sałaty, reszta kukurydzy i pomidor, ser feta, tuńczyk, oliwki.
Przyprawiamy ziołami i oliwą z oliwek. Jajka układamy po brzegach sałatki.