Sposób przygotowania:
Jajka w koszulkach wg marleny
Koreczki anchois osaczyć z oleju, utrzeć je z masłem lub margaryną, przyprawić do smaku pieprzem oraz szczyptą oregano. Kromki pieczywa przysmażyć na oleju i trzymać w cieple. Przyrządzić jajka w koszulkach, pozbawić ze zbędnego białka. Kromki pieczywa posmarować masłem z anchois, na każdej położyć jajko w koszulce i przybrać listkiem selera. Inne wersje kromki pieczywa posmarować majonezem przyprawionym musztardą, na to położyć plasterek pomidora lub papryki marynowanej i jajko w koszulce. Przybrać posiekaną natką pietruszki z 10 dag szynki odłożyć do dekoracji 12 pasków. Pozostałą szynkę posiekać i utrzeć z masłem. Posmarować kromki pieczywa, na każdej położyć jajko w koszulce i ozdobić dwoma paskami szynki kromki pieczywa posmarować gotowym pasztetem, na wierzchu położyć plasterki wypestkowanych oliwek lub paski papryki, następnie jajko. Przybrać plasterkami pomidora i pietruszką dekoracyjną. Smacznego