Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Jajka w majonezie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne jajeczka w majonezie z porem

Jajka w majonezie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w majonezie

 

Sposób przygotowania:

Jajka w majonezie
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jajka, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Jajka odcedzić, zalać zimną wodą do ostudzenia jajek.
Następnie jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki, ułożyć na talerzu.
Pora oczyścić, opłukać, cienko pokroić w piórka.
Majonezem posmarować jajka, posypać porem, solą i pieprzem.
Jajka w majonezie
Jajka zostały ugotowane na twardo, ostudzone i obrane ze skorupek
Jajka w majonezie
Pyszny kremowy majonez, do posmarowania jajek,podany w słoiku

Tagi:

jajko jajka