Sposób przygotowania:
Jajka w majonezie
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jajka, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Jajka odcedzić, zalać zimną wodą do ostudzenia jajek.
Następnie jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki, ułożyć na talerzu.
Pora oczyścić, opłukać, cienko pokroić w piórka.
Majonezem posmarować jajka, posypać porem, solą i pieprzem.
Do wrzącej wody włożyć jajka, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Jajka odcedzić, zalać zimną wodą do ostudzenia jajek.
Następnie jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki, ułożyć na talerzu.
Pora oczyścić, opłukać, cienko pokroić w piórka.
Majonezem posmarować jajka, posypać porem, solą i pieprzem.
goga591@wp.pl