eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajka w parówkach Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam jajka sadzone w sercach i kwiatkach z cienkich parówek. Wnuki się cieszyły i bardzo im smakowało.

Jajka w parówkach Eli

Składniki:

Jajka w parówkach Eli

parówki

  • 6 cienkich parówek

nadzienie

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Jajka w parówkach Eli

przygotowanie parówek

Jajka w parówkach Eli
Z parówek uformować serca i kółka na kwiatki.

3 parówki rozciąć wzdłuż, ale nie do końca, wywinąć na zewnątrz i końce spiąć wykałaczką.

Pozostałe parówki przeciąć wzdłuż na pół i odciąć okrągłe końce.

Każdy kawałek parówki nacinać z jednej strony, ostrożnie uformować kółko i spiąć wykałaczkami.

smażenie jajek

Jajka w parówkach Eli
Do parówek wbić jajka i smażyć pod przykryciem na małym ogniu.

Na patelni rozgrzać ole i położyć uformowane serca i kwiatki. Do serc wbić po dwa jajka a do kwiatków po jednym.

Przykryć patelnię i usmażyć jajka na małym ogniu.

podawanie

Jajka w parówkach Eli
Jajka w parówkach można podać z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.

Ja podałam jajka w parówkach z tłuczonymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Smacznego!