Sposób przygotowania:
Risotto ze szparagami i grzybami
Cebulę obrać, posiekać drobno i zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
Filet z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, obsypać czubrycą, wrzucić do cebuli i obsmażyć ze wszystkich stron.
Do mięsa wsypać ryż i całość przez chwilę smażyć cały czas mieszając, a następnie podlać jedną szklanką bulionu. Risotto przykryć i gotować około 10 minut na małym ogniu.
Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości.
Do ryżu dodać szparagi i grzyby, podlać kolejną porcją bulionu i gotować aż ryż wchłonie cały płyn.
Całość podlać resztą bulionu, dodać główki szparagów i gotować pod przykryciem aż bulion się wchłonie.
Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać i podawać, smacznego :)
Filet z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, obsypać czubrycą, wrzucić do cebuli i obsmażyć ze wszystkich stron.
Do mięsa wsypać ryż i całość przez chwilę smażyć cały czas mieszając, a następnie podlać jedną szklanką bulionu. Risotto przykryć i gotować około 10 minut na małym ogniu.
Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości.
Do ryżu dodać szparagi i grzyby, podlać kolejną porcją bulionu i gotować aż ryż wchłonie cały płyn.
Całość podlać resztą bulionu, dodać główki szparagów i gotować pod przykryciem aż bulion się wchłonie.
Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać i podawać, smacznego :)