czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Tarta ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche ciasto, dodatki, masa jajeczna - i tarta gotowa, różnorodność składników sprawia, że za każdym razem smakuje inaczej :)

Tarta ze szparagami

Składniki:

Tarta ze szparagami

ciasto:

dodatki:

Sposób przygotowania:

Tarta ze szparagami
Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, rozwałkować i wykleić nim formę do tarty o średnicy 26 cm. Spód tarty podpiec przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić wedle uznania.

Na podpieczonym cieście rozłożyć pokrojone szparagi, plasterki szynki i kapary osączone z zalewy.

Całe jajka zmiksować z jogurtem i przyprawami i zalać tartę. Całość wstawić do piekarnika jeszcze na około 30 minut. Smacznego :)