Sposób przygotowania:
Tarta ze szparagami
Z podanych składników zagnieść szybko jednolite ciasto, rozwałkować i wykleić nim formę do tarty o średnicy 26 cm. Spód tarty podpiec przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić wedle uznania.
Na podpieczonym cieście rozłożyć pokrojone szparagi, plasterki szynki i kapary osączone z zalewy.
Całe jajka zmiksować z jogurtem i przyprawami i zalać tartę. Całość wstawić do piekarnika jeszcze na około 30 minut. Smacznego :)
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić wedle uznania.
Na podpieczonym cieście rozłożyć pokrojone szparagi, plasterki szynki i kapary osączone z zalewy.
Całe jajka zmiksować z jogurtem i przyprawami i zalać tartę. Całość wstawić do piekarnika jeszcze na około 30 minut. Smacznego :)