alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Jajka w sałatce warzywnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sałatka z marynowanych warzyw z dodatkiem pikantnego chrzanu idealnie komponuje się smakowo z jajkami ugotowanymi na twardo.

Jajka w sałatce warzywnej

Składniki:

Jajka w sałatce warzywnej

 

  • 8 jajek
  • 100 g pieczarek marynowanych
  • 100 g papryki konserwowej
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 1 malutka biała cebula
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w sałatce warzywnej
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z skorupki i przekroić na pół. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. do warzyw dodać chrzan, majonez jogurt naturalny i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć na 2-3 godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Na półmiski ułożyć przekrojone jajka i sałatkę.

Tagi:

jajko jajka