eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Jajka w sosie chrzanowo-musztardowym Eli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Smaczny sos.Może być podawany z jajkami lub mielonymi kotletami.

Jajka w sosie chrzanowo-musztardowym Eli

Składniki:

Jajka w sosie chrzanowo-musztardowym Eli

 

  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • kucharek,maggi

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie chrzanowo-musztardowym Eli
Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę,dolać wody,mieszając trzepaczką.Dodać chrzan,musztardę,kucharka,cukier i zagotować.Doprawić do smaku maggi.Podawać z ziemniakami i jajkami ugotowanymi na twardo.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka