Sposób przygotowania:
Rosołowe mięsko w galarecie
Paprykę myjemy a następnie drobno kroimy. Żelatynę rozprowadzamy w gorącym rosole który można zastąpić bulionem i dodajemy pokrojone papryki. Mieszamy i odstawiamy.
Mięso po wyjęciu z rosołu( może być różne) przestudzamy, obieramy z kości, kroimy na kawałki i oprószamy troszkę pieprzem.
Wybieramy część papryki z żelatyny i mieszamy z mięsem.
Mięso przekładamy do opłukanego zimną wodą naczynia, dociskamy do równości łyżką i zalewamy częścią przestudzonej żelatyny.
Odstawiamy do lodówki by wszystko stężało. Na zastudzone mięso z galaretką wylewamy resztę tężejącego rosołu z papryką.
Odstawiamy do zastygnięcia w chłodne miejsce a następnie do lodówki.
Mięso po wyjęciu z rosołu( może być różne) przestudzamy, obieramy z kości, kroimy na kawałki i oprószamy troszkę pieprzem.
Wybieramy część papryki z żelatyny i mieszamy z mięsem.
Mięso przekładamy do opłukanego zimną wodą naczynia, dociskamy do równości łyżką i zalewamy częścią przestudzonej żelatyny.
Odstawiamy do lodówki by wszystko stężało. Na zastudzone mięso z galaretką wylewamy resztę tężejącego rosołu z papryką.
Odstawiamy do zastygnięcia w chłodne miejsce a następnie do lodówki.
CORAL
katarzynka455
Witaj Elu:)dziękuje baaardzo..my też bardzo lubimy:))
BozenaMatuszczyk