kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Jajka w sosie smietanowo-jajecznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka do przyrządzenia przystawka.

Jajka  w sosie smietanowo-jajecznym

Składniki:

Jajka w sosie smietanowo-jajecznym

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie smietanowo-jajecznym
jajka ugotować na twardo. Po obraniu ze skorupek przekroić wzdłuż.Liście sałaty ułożyć na talerzu, na liście położyć połówki ugotowanych jajek.
Przygotować sos śmietankowo-jajeczny:
Rozbić 2 całe jajka, zalać szklanką gęstej śmietany,dodać ekstrakt z wanilii.Całość wymieszać. Lekko podgrzać w garnuszku(nie doprowadzić do wrzenia). Sosem polać połówki jajek. Na koniec posypać koperkiem

Tagi:

jajko jajka