Sposób przygotowania:
Jajka w sosie smietanowo-jajecznym
jajka ugotować na twardo. Po obraniu ze skorupek przekroić wzdłuż.Liście sałaty ułożyć na talerzu, na liście położyć połówki ugotowanych jajek.
Przygotować sos śmietankowo-jajeczny:
Rozbić 2 całe jajka, zalać szklanką gęstej śmietany,dodać ekstrakt z wanilii.Całość wymieszać. Lekko podgrzać w garnuszku(nie doprowadzić do wrzenia). Sosem polać połówki jajek. Na koniec posypać koperkiem
Przygotować sos śmietankowo-jajeczny:
Rozbić 2 całe jajka, zalać szklanką gęstej śmietany,dodać ekstrakt z wanilii.Całość wymieszać. Lekko podgrzać w garnuszku(nie doprowadzić do wrzenia). Sosem polać połówki jajek. Na koniec posypać koperkiem