krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Jajka w sosie tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Jajka w sosie tatarskim

Składniki:

Jajka w sosie tatarskim

 

  • 6 jajek
  • mały majonez
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • duży jogurt naturalny
  • 2 ogórki
  • szczypiorek
  • 2-5 rzodkiewek
  • piepsz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie tatarskim
Jajka porozkraiwać na pół i porozsadzać na dnie miski
Do innej miseczki dać cały majonez,2−3 łyżeczki musztardy,jogurt naturalny. ogórki pokrajać w kosteczkę i dodać do sosu, rzodkiewki zetrzeć na tarce i dodać do sosu, dodać piepszu i soli do smaku. (soli można dać troche więcej bo śą jeszcze jajka)
Wszystko to razem wymieszać.
polać sosem jajka i potrzepać skrajanym szczypiorkiem po sosie (ale już nie mieszać)
no i po kilkunastu minutach sporzywać :)
Życzę smasznego !!! :)

Tagi:

jajko jajka