Sposób przygotowania:
Jajka w szpinakowym gniazdku
Szpinak rozmrażamy. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy mąkę i rozprowadzamy ją tak, aby powstała zasmażka. Następnie wlewamy mleko i całość zagotowujemy. Kolejno dodajemy szpinak, chwilkę smażymy cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku. Porcję szpinaku wykładamy na talerzyk. Na drugiej patelni rozpuszczamy odrobinę masła i wbijamy jajka, które posypujemy odrobiną vegety i pieprzu (ja użyłam kolorowego, ale może być zwykły). Aby jajka szybciej się ścięły można patelnie przykryć. Na porcję szpinaku wykładamy jajko sadzone i podajemy jeszcze ciepłe danie. Smacznego ;)