marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka w zalewie na pikantnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kto ma dość jaj smażonych, na miękko czy na twardo, wtedy może przyrządzić je trochę inaczej niż w sałatce lub galarecie. Do tego wystarczy zalewa z wody oraz przypraw.

Jajka w zalewie na pikantnie

Składniki:

Jajka w zalewie na pikantnie

 

Sposób przygotowania:

Jajka w zalewie na pikantnie
Jajka ugotować na twardo, po czym przelać zimną wodą oraz obrać. Cebulę i chilli (bez nasion) oczyścić, obrać opłukać i pokroić. Cytrynę pokroić na plasterki, a wodę na marynatę zagotować z solą, pieprzem oraz listkami laurowymi. Ułożyć na dnie słoja jajka, zioła, plasterki cytryny, cebuli oraz chilli. Zalać gorącą marynatą, zakręcić mocno i odstawić na dwa dni.

Tagi:

zioła