malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Boczniaki w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie boczniaki smakują bardzo świetnie w takie zalewie słodko-kwaśnej. Zazwyczaj podawałam je na ciepło ale na zimno tez są smaczne.

Boczniaki w zalewie octowej

Składniki:

Boczniaki w zalewie octowej

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w zalewie octowej
Boczniaki parzymy wrzątkiem. Następnie odsączamy na papierowych ręcznikach. Moczymy w roztrzepanych jajkach i panierujemy bułce tartej. Smażymy na złoto. gotujemy 2 litry wody. Następnie dodajemy do niej listek, sól, cukier. Wlewamy ocet. Dodajemy pieprz oraz koncentrat. Papryki, ogórki, cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Gdy jest już zimny to wrzucamy boczniaki. Zostawiamy na dwie godziny w lodówce.