Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajka z awokado i rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie jajka możemy przygotować bardzo szybko.Są bardzo smaczne i bardzo zdrowe.Rzeżucha,jajka i awokado to bardzo pyszne połączenie.Możemy je również przygotować na wielkanocny stół.

Jajka z awokado i rzeżuchą

Składniki:

Jajka z awokado i rzeżuchą

 

  • 6 jajek
  • pół dojrzałego awokado
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • rzeżucha ( dowolna ilość według uznania )
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Jajka z awokado i rzeżuchą
1.Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. 2.Rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy. 3.Awokado wydrążamy łyżką,przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie dodajemy żółtka,majonez i rzeżuchę,dokładnie miksujemy blenderem.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy rzeżuchą.Podajemy.