anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Jajka z farszem z awokado i wasabi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tradycyjne jajko wielkanocne z dość egzotycznym farszem zaskakująco dobrze smakuje. Jednym słowem kuchnia fusion na wielkanocnym stole.

Jajka z farszem z awokado i wasabi

Składniki:

Jajka z farszem z awokado i wasabi

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 awokado, obrane
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • ½ małej cebuli, drobno posiekanej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • sól i pieprz świeżo zmielony
  • 1 łyżka kawioru wasabi o smaku chrzanu /wasabi caviar/

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z awokado i wasabi
Ugotowane na twardo jajka, ostudzone i obrane ze skorupek przekrój na połówki. Przekrój awokado, usuń pestkę i obierz ze skórki. Miąższ awokado, czosnek, cebulę, tarty żółty ser i rzeżuchę zmiksuj blenderem na gładki mus. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mus nakładaj łyżeczką na połówki jajek ugotowanych na twardo. Udekoruj odrobiną kawioru wasabi i listkami rzeżuchy.