jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Jajka z chrzanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To pyszny i prosty sposób na przygotowanie wielkanocnych jajek oraz chrzanu. Danie polecam wykonać z wiejskich jajek. Wówczas i smak i kolor jest lepszy!!!

Jajka z chrzanem

Składniki:

Jajka z chrzanem

SKŁADNIKI

  • 10 jajek,
  • Korzeń chrzanu,
  • Sól do smaku,
  • Cukier do smaku,
  • Pieprz do smaku,
  • Ocet do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z chrzanem
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy i obieramy. Obrane kroimy w kosteczkę.

Chrzan ścieramy na tarce o drobnych oczkach (jak na placki ziemniaczane).

Połowę chrzanu sparzamy, ale nie koniecznie. Tak przygotowany oraz surowy łączymy z jajkami.

Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. Gotowe danie przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce.

Tagi:

jajka chrzan