Sposób przygotowania:
Świąteczna pieczeń z jajkiem
Mięso zmielić. Machew ugotować. Pieczarki oczyścić i pokroić drobno. Ugotować 6 jajek na twardo. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso wyrobić z surowymi jajkami i odciśniętą bułką, Doprawić do smaku solą i pieprzem. Marchew pokroić w drobną kostkę. Do mięsa dodać pokrojoną marchew i pieczarki. Wymieszać.
Do formy keksowej nałożyć większą część mięsa. Po środku jeden po drugim ułożyć ugotowane jajka. Wyłożyć resztę mięsa, docisnąć, wyrównać.
Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Do formy keksowej nałożyć większą część mięsa. Po środku jeden po drugim ułożyć ugotowane jajka. Wyłożyć resztę mięsa, docisnąć, wyrównać.
Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni