Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Świąteczna pieczeń z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiedy na co dzień wybór różnych wędlin w sklepie, warto zrobić coś innego własnego. Pieczeń to smaczna alternatywa

Świąteczna pieczeń z jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Świąteczna pieczeń z jajkiem

 

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Świąteczna pieczeń z jajkiem
Mięso zmielić. Machew ugotować. Pieczarki oczyścić i pokroić drobno. Ugotować 6 jajek na twardo. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso wyrobić z surowymi jajkami i odciśniętą bułką, Doprawić do smaku solą i pieprzem. Marchew pokroić w drobną kostkę. Do mięsa dodać pokrojoną marchew i pieczarki. Wymieszać.

Do formy keksowej nałożyć większą część mięsa. Po środku jeden po drugim ułożyć ugotowane jajka. Wyłożyć resztę mięsa, docisnąć, wyrównać.

Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Świąteczna pieczeń z jajkiem
Mięso na pieczeń z jajkiem w środku przygotowane do pieczenia