katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z farszem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie faszerowane jajka.

Jajka z farszem.

Składniki:

Jajka z farszem.

 

  • jajka 5 szt
  • szynka 3 plastry
  • mała cebula 1/4 szt
  • majonez 1 łyżka
  • zielenina 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz
  • sałata

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy , obieramy i przykrawamy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i drobno kroimy. Można też rozdrobnić widelcem. Pietruszkę albo szczypiorek płuczemy i drobno kroimy. Plastry szynki kroimy w małą kostkę. Szynkę, żółtka, zieleninę i drobno pokrojoną cebulę mieszamy. Doprawiamy do smaku i łączymy niewielką ilością majonezu. Nakładamy na połówki jajek. Sałatę płuczemy, osuszamy i kładziemy na talerzu. Układamy na niej przygotowane jajka.