szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

jajka z farszem majonezowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybka przystawka z jajek z farszem majonezowo-szczypiorkowym

jajka z farszem majonezowym

Składniki:

jajka z farszem majonezowym

 

Sposób przygotowania:

jajka z farszem majonezowym
Jajka ugotować na twardo, po czym ostudzić, obrać i przekroić na połówki. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Z połówek jajek delikatnie wyjąć żółtka, wymieszać je ze szczypiorkiem i majonezem, doprawić solą i pieprze, dokładnie wymieszać. Utworzonym nadzieniem napełnić jajka. Półmisek przyozdobić liśćmi sałaty i ułożyć na nim połówki jajek. Znakomita , szybka przystawka.