katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z grzybowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy jajka z przeróżnymi farszami i z każdym są bardzo smaczne. Tym razem mieliśmy jajka z farszem z grzybów.

Jajka z grzybowym farszem

Składniki:

Jajka z grzybowym farszem

 

  • jajka 4 szt
  • grzyby leśne 1 garść (ok 12 grzybów)
  • cebula 1/4 małej szt
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka z czubkiem
  • sól i pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Jajka z grzybowym farszem
Jajka gotujemy na twardo obieramy, przekrawamy na połowy i wyjmujemy żółtka.

Grzyby oczyszczamy, płuczemy i wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok 10 min. przelewamy przez durszlak, osączamy i studzimy. Kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy 3-4 połówki żółtek.

Do żółtek i grzybów dodajemy natkę i drobno pokrojoną cebulę.

Doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.

Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek.