Sposób przygotowania:
Jajka z pastą z makreli i kiełkami
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Makrele dokładnie obieramy z ości i rozgniatamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki.
Dodajemy majonez i śmietanę.
Kiełki rzodkiewki drobno kroimy i przekładamy do miseczki z makrelą.
Ostygnięte jajka obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do makreli.
Pastę przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy pastą makreli z kiełkami rzodkiewki.
Makrele dokładnie obieramy z ości i rozgniatamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki.
Dodajemy majonez i śmietanę.
Kiełki rzodkiewki drobno kroimy i przekładamy do miseczki z makrelą.
Ostygnięte jajka obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do makreli.
Pastę przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy pastą makreli z kiełkami rzodkiewki.