czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowana to niezastąpiona przystawka na wielkanocny stół, oliwki nadają im wyrazistego smaku.

Jajka z oliwkami

Składniki:

Jajka z oliwkami

 

  • 5 jajek
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 2-3 łyżki sosu 1000 wysp
  • sól, pieprz
  • garść oliwek

Sposób przygotowania:

Jajka z oliwkami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki.

Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Szczypiorek posiekać, oliwki osączyć i pokroić w kostkę, dodać do żółtek i wymieszać razem z sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i napełnić połówki jajek.

Smacznego :)