Sposób przygotowania:
Jajka w trzech smakach
Wszystkie jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Plasterki szynki pokroić w drobną kostkę.
4 żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z połową szynki, dodać 1 łyżeczkę pasty z suszonych pomidorów, 1 łyżeczkę majonezu, sól i pieprz. Masę nałożyć do 4 połówek jajek. Wierzch udekorować szczypiorkiem.
4 połówki żółtek wymieszać z resztą szynki, rozgniecionym awokado1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nałożyć do 4 połówek jajek. Udekorować kawałkami awokado.
4 pozostałe połówki żółtek wymieszać z 1 łyżeczką pasty z oliwek, startym 1 białkiem, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 3 połówek jajek. Wierzch udekorować plasterkami oliwek.
4 żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z połową szynki, dodać 1 łyżeczkę pasty z suszonych pomidorów, 1 łyżeczkę majonezu, sól i pieprz. Masę nałożyć do 4 połówek jajek. Wierzch udekorować szczypiorkiem.
4 połówki żółtek wymieszać z resztą szynki, rozgniecionym awokado1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nałożyć do 4 połówek jajek. Udekorować kawałkami awokado.
4 pozostałe połówki żółtek wymieszać z 1 łyżeczką pasty z oliwek, startym 1 białkiem, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 3 połówek jajek. Wierzch udekorować plasterkami oliwek.
BozenaMatuszczyk
czarrna
Dziękuję bardzo :)