czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka w trzech smakach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka bardzo dobrze łączą się z innymi składnikami i pasują do wielu smaków, dlatego można je przygotowywać na różne sposoby.

Jajka w trzech smakach

Składniki:

Jajka w trzech smakach

 

Sposób przygotowania:

Jajka w trzech smakach
Wszystkie jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Plasterki szynki pokroić w drobną kostkę.

4 żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z połową szynki, dodać 1 łyżeczkę pasty z suszonych pomidorów, 1 łyżeczkę majonezu, sól i pieprz. Masę nałożyć do 4 połówek jajek. Wierzch udekorować szczypiorkiem.

4 połówki żółtek wymieszać z resztą szynki, rozgniecionym awokado1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nałożyć do 4 połówek jajek. Udekorować kawałkami awokado.

4 pozostałe połówki żółtek wymieszać z 1 łyżeczką pasty z oliwek, startym 1 białkiem, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 3 połówek jajek. Wierzch udekorować plasterkami oliwek.