Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Muszle nadziewane łososiem i ricottą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przystawka, która świetnie smakuje na zimno i w dodatku ładnie prezentuje się na stole. Idealna podczas Świąt, czy wszelkich imprez.

Muszle nadziewane łososiem i ricottą

Składniki:

Muszle nadziewane łososiem i ricottą

 

  • 20 sztuk makaronu duże muszle (conchiglioni)
  • 150 g łososia wędzonego na gorąco
  • 250 g sera ricotta
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Muszle nadziewane łososiem i ricottą

Przygotowanie składników:

Muszle nadziewane łososiem i ricottą
Pokrojony łosoś, posiekana natka i ser ricotta

Makaron ugotować al'dente według przepisu na opakowaniu.

Ostrożnie, za pomocą łyżki cedzakowej wyłowić z wody i odsączyć na ręczniku papierowym.

Zahartować zimną wodą. Wystudzić.

Ser ricotta, drobno posiekaną natkę oraz pokrojonego w kostkę łososia wrzucić do miski.

Przygotowanie farszu:

Muszle nadziewane łososiem i ricottą
Pasta z sera ricotta, łososia i natki pietruszki

Doprawić obficie solą i pieprzem, dolać oliwę i całość dokładnie wymieszać na gładką pastę.

Faszerowanie makaronu:

Muszle nadziewane łososiem i ricottą
Makaron muszle napełniony farszem z ricotty i łososia

Farszem napełniać makaron. Smacznego!