migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Jajka z pastą sardynkową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne jejczka nadziewane pasta sardynkową. Znakomite na przekąske i śniadanko, doskonale sprawdzą sie na Wielkanocnym stole.

Jajka z pastą sardynkową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z pastą sardynkową

 

  • 5 jajek
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 2-3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą sardynkową
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Do rozdrabniacza przełożyć wydrążone żółtka oraz osączone sardynki. Dodać majonez i zmiksować na gładką masę. Połówki jajek napełnić przygotowaną pastą, ja zrobiłam to za pomąca szprycy. Udekorować natką pietruszki i ułożyć na talerzu.
Jajka z pastą sardynkową
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka z pastą sardynkową
Każde jajko przekroić na pół i wydrążyć żółtko.
Jajka z pastą sardynkową
Do rozdrabniacza przełożyć wydrążone żółtka oraz osączone sardynki. Dodać majonez i zmiksować na gładką masę.

Tagi:

jajko jajka