marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka z pastą orzechową z wasabi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka z pastą orzechową z wasabi.

Jajka z pastą orzechową z wasabi

Składniki:

Jajka z pastą orzechową z wasabi

 

  • 10-12 jaj wiejskich,
  • 45 g.orzechów włoskich mielonych,
  • 1-2 duże łyżki chrzanu japońskiego Wasabi,
  • słodka papryka mielona,
  • 15 dag.startego sera żółtego,
  • gałązki natki pietruszki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą orzechową z wasabi
Jajka po ugotowaniu, przelać zimną wodą, obrać, przepołowić na wzdłuż. Wyjąć żółtka i pokruszyć widelcem w miseczce. Orzechy włoskie utłuc ze skorupek, posiekać zawartość i wrzucić do moździerza. Utłuc je na miazgę i wymieszać z żółtkami, startym żółtym serem, słodką mieloną papryką oraz dwiema łyżkami ostrego chrzanu Wasabi. Napełniać łyżeczką białkowe łódki nadzieniem, ułożyć na okrągłej tacce z dołkami na jajka. Udekorować przed podaniem gałązkami świeżej natki.

Tagi:

wasabi sery ser