basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pasta z makreli wędzonej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z wędzonej makreli.

Pasta z makreli wędzonej.

Składniki:

Pasta z makreli wędzonej.

 

  • 1 makrela wędzona
  • 3 ogórki kiszone średnie
  • 1 cebula duża
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wędzonej.
Makrelę obrać z ości i usunąć skórę, rozgnieść widelcem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Jajka ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu na twardo, przestudzić i pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę, ogórki i jajka dodać do rozgniecionej widelcem makreli. Wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem, majonezem i musztardą i ponownie dokładnie wymieszać.