czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jarmuż jest coraz popularniejszy w naszych kuchniach, warto wykorzystać go również podczas śniadania.

Jajka z jarmużem

Składniki:

Jajka z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Jajka z jarmużem
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Jarmuż umyć, wyciąć najgrubszy nerw.

Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać rozgnieciony czosnek, posiekany jarmuż i masło, podsmażyć, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Wystudzić.

Żółtka jajek wrzucić do miski, dodać jarmuż, opcjonalnie pokrojoną drobno wędlinę, majonez, sól i pierz i dokładnie wymieszać.

Farsz przełożyć do połówek jajek.

Smacznego.