Sposób przygotowania:
Jajka z jarmużem
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Jarmuż umyć, wyciąć najgrubszy nerw.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać rozgnieciony czosnek, posiekany jarmuż i masło, podsmażyć, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Wystudzić.
Żółtka jajek wrzucić do miski, dodać jarmuż, opcjonalnie pokrojoną drobno wędlinę, majonez, sól i pierz i dokładnie wymieszać.
Farsz przełożyć do połówek jajek.
Smacznego.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać rozgnieciony czosnek, posiekany jarmuż i masło, podsmażyć, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Wystudzić.
Żółtka jajek wrzucić do miski, dodać jarmuż, opcjonalnie pokrojoną drobno wędlinę, majonez, sól i pierz i dokładnie wymieszać.
Farsz przełożyć do połówek jajek.
Smacznego.